Izlet v Dalmacijo in Bosno (20.10.2017 ...

DMSBZT CELJE VAS VABI NA IZLET

PAKOVO SELO -> MEĐUGORJE -> KORČULA -> PELJEŠAC -> VISOKO

ODHOD : 20.10 - 22.10.2017

ČAS POTOVANJA : 3 DNI

ODHOD OB 4h ZJUTRAJ PRED AVTOBUSNO POSTAJO NA GLAZIJI CELJE

 

1. DAN: CELJE – ZAGREB – PAKOVO SELO – MEĐUGORJE – NEUM

Ob 04.00 odhod posebnega avtobusa iz Celja izpred GLAZIJE in vožnja proti Hrvaški. Prestop meje in nadaljevanje udobne vožnje proti Zagrebu in dalje po avtocesti, imenovani Dalmatina, proti Šibeniku. Del poti do Karlovca se bomo peljali po starem odseku te avtoceste, ki je bil zgrajen že v 70-ih letih prejšnjega stoletja, odsek Karlovac – Split pa je bil dokončan šele leta 2005. Največja tehnična presežka tega dela avtoceste sta predora Mala Kapela in Sveti Rok. Vmes postanki za osvežitev in oddih. Pri Šibeniku bomo skrenili z avtoceste in obiskali znamenito etno vasico– PAKOVO SELO DALMATI. Sprejeli nas bodo s posebno dobrodošlico in pijačo. Sledi zabavni sprehod po kamniti vasici, vmes pokušina odličnega pršuta in vina. Po ogledu se bomo okrepčali tudi z okusnim kosilom z domačimi specialitetami. Popoldne bomo nadaljevali vožnjo proti Splitu, pot nas bo vodila pod planinama Mosor in Biokovo proti Makarski in dalje do znamenitega božjepotnega središča MEĐUGORJE. Ogledali si bomo cerkev Sv. Jakova in se sprehodili skozi vas ter po želji do svetih mest, ki so povezani s prikazovanjem Marije. Po ogledu se bomo odpeljali do. Namestitev v hotelu ali v Opuzenu ali v okolici Stona, večerja, zabava in prenočevanje.

2. DAN: NEUM – KORČULA – PELJEŠAC – MOSTAR

 

Po zajtrku vožnja na polotok Pelješac. Z avtobusom se bomo zapeljali do Orebiča in od tam s trajektom na KORČULO. V bližini mesta Korčule si bomo ogledali nasad oliv in si ogledali proizvodnjo olivnega olja, prav tako pa bo tudi priložnost za morebitne nakupe. Nato se bomo sprehodili še po starem mestnem jedru Korčule. Popoldne se bomo s trajektom odpeljali nazaj na Pelješac. Polotok slovi tudi kot najboljša hrvaška vinska regija za proizvodnjo rdečih vin. To je domovina znamenitih vin kot so Plavac, Dingač in Postup. Ogledali si bomo eno izmed njihovih znamenitih kleti in poskusili njihova odlična vina. Sledi vožnja do STONA – ogled znamenitega obzidja, solin in gojišč kamenic. Po ogledu se bomo zapeljali v dolino Neretve in se ustavili ob plantažah mandarin, kjer bomo imeli možnost nakupa. Sledi vožnja do Mostarja, namestitev v hotelu, večerja z glasbo in prenočevanje.

3. DAN: MOSTAR – JABLANICA – SARAJEVO – VISOKO – CELJE

 

Po zajtrku vožnja do JABLANICE. Foto postanek pri slovitem mostu zgodovinske bitke za ranjence na Neretvi. Nato se bomo odpeljali mimo bosanske prestolnice Sarajeva do kraja VISOKO. Pod vodstvom lokalnega vodnika si bomo ogledali t.i. »BOSANSKE PIRAMIDE«. Ta kompleks je postal zanimiv po zaslugi amaterskega arheologa Semirja Osmanagića, ki je prepričan, da je hrib Visočica starodavna piramida Sonca in naj bi jo pred 12.000 leti zgradili Iliri. Po ogledu se bomo zapeljali v smeri proti Doboju in Slavonskemu Brodu. Spotoma se bomo ustavili v kakšnem gostišču, da se za slovo okrepčamo še s pristnimi bosanskimi specialitetami. Sledi vožnja proti domu, kamor je prihod v poznih večernih urah.

 

CENA POTOVANJA JE 220 EUR, ZA ČLANE DMSBZT CELJE PA ZNAŠA CENA POTOVANJA 120EUR. PLAČILO JE MOŽNO NA OBROKE PRI POTOVALNI AGENCIJI.

PRIJAVE ZBIRAMO NA; info@komptur.com

 

 

 

 

 

 

V ceni je zajeto:

avtobusni prevozi na navedenih relacijah, cestnine in parkirnine na poti, stroški dveh voznikov, vozovnice za trajekt, dva polpenziona v hotelu (dvoposteljne sobe), ogled Etno vasi Dalmata z animacijskim programom, degustacijo vina in pršuta, kosilo, ogled oljčnega nasada z degustacijo, obisk vinske kleti z degustacijo, vstopnina za ogled piramid, vsi zunanji ogledi po programu, odlično vodenje in organizacija potovanja.

VLJUDNO VABLJENI 
DMSBZT CELJE Kordiš Tomica 
Celje, 9.8.2017

 

Doplačila:

- enoposteljna soba 50 €

- vstopnine po lastnem izboru

- dodatne gostinske storitve

SPLOŠNE DOLOČBE

KALKULACIJA JE PRIPRAVLJENA OB PREDPOSTAVKI, DA SE ZA POTOVANJE PRIJAVI NAJMANJ 45 PLAČANIH POTNIKOV! PONUDBA IN CENE SO PRERAČUNANE NA STANJE RAZPOLOŽLJIVIH LOGISTIČNIH KAPACITET TER HOTELOV NA DAN 2. JUNIJ 2017 IN PO TAKRAT VELJAVNIH DEVIZNIH TEČAJIH OZ. MEDVALUTNIH RAZMERJIH! GLEDE NA RAZPOLOŽLJIVOST PREVOZNIH IN NAMESTITVENIH KAPACITET SI PRIDRŽUJEMO PRAVICO SPREMEMBE ZAPOREDJA OGLEDOV, VSEBINSKO PA PROGRAM NE BO OKRNJEN.

OPOMBA : rezervacije niso izvršene in bodo šele po Vaši potrditvi programa potovanja. Takrat vam bomo potrdili tudi dokončne ure odhodov.

V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valut ali do sprememb v tarifah prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja in v skladu z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Ob prijavi v poslovalnicah in pri pooblaščenih agencijah izpolnite prijavnico KOMPTUR CELJE in plačate aro - 30 % cene potovanja, preostali del pa v obrokih po naknadnem dogovoru, najkasneje pa 14 dni pred odhodom. Plačilo are zagotavlja in potrjuje sprejem rezervacije.

SPLOŠNI POGOJI IN NAVODILA ZA TURISTIČNE ARANŽMAJE KOMPTUR CELJE so sestavni del te ponudbe in so Vam na voljo kot tiskana priloga, v ostalih naših katalogih ali na spletni strani w boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, vas prosimo, da se zglasite na prijavnem mestu osebno ali po telefonu. Nepopolnih ali nepravilnih naslovov potnikov na naročilnici ali prijavnici/voucherju, zaradi katerih obvestila ne pridejo pravočasno do naslovnika, ne obravnavamo kot višjo silo. Stroške, ki zaradi tega nastanejo, nosijo potniki sami.

 

Prosimo vas, da ob prijavi navedite imena udeležencev, tako kot jih imajo zapisane v potnih

listih. Spremembe imen potnikov v 24 – tih urah pred odhodom niso več možne brez stroškov.

 

Vsi naši potniki so v času potovanja nezgodno zavarovani za primer posledic nezgodnega dogodka, nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec. Nezgodno zavarovanje je sklenjeno z Zavarovalnico Triglav, pri nas pa lahko sklenete tudi dodatno zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujino z asistenco, pripravljeno z Zavarovalnico Triglav in Mercur Assistance ali z zavarovalnico Slovenika in Corisom.

KOMPTUR d.o.o. | Glavni trg 9 | 3000 Celje | Slovenija Telefon: 03 490 01 25 | Faks: 03 490 01 26 www.komptur.com

info@komptur.com