GOR IN DOL, KORAK ZA KORAKOM...

GOR IN DOL, KORAK ZA KORAKOM - POVEZOVANJE ČLANOV DMSBZT

Na željo in pobudo članov DMSBZT Celje, bomo organizirali odsek za pohodništvo. Posredujem predloge in zamisli nekaterih aktivnih in upokojenih članov DMSBZT Celje.

Planinski pohodi oz. izleti, bi se organizirali enkrat mesečno, glede na interes članov. Prijavili bi se lahko vsi zainteresirani člani društva in njihovi svojci. Glede na to, da društvo deluje regijsko in tako povezuje med seboj več občin, bi lahko tudi člani društva posameznih občin predlagali turo, sodelovali pri organizaciji in izvedbi poti. Navajam primer: člani društva občine Celje – Srebotnik, člani občine Laško - Šmohor. Na ta način bi se povezalo in družilo več članov društva, skupaj spoznavali hribe in vrhove, ki jih imamo v neposredni bližini in so marsikateremu nedosegljiva zaradi dejstva, da zanj še niso slišali ali pa jih sami niso obiskali.

Izleti bi se organizirali prostovoljno, na pobudo posameznikov društva ali skupin, brez predhodnih prijav, ter na lastno odgovornost vsakega posameznika. Prevozi bi se organizirali po dogovoru, individualno ali skupinsko. Za hrano in pijačo skrbi vsak zase iz svojega nahrbtnika (glede na turo in čas tudi možnost obrokov v planinskih kočah), nahrbtnik pa naj nosi vsebino, ki je prilagojena vremenskim in drugim presenečenjem.

Programi izletov oz. načrtovane ture bi se mesečno objavile na oglasnih deskah po enotah, preko mailov članov in spletni strani DMSBZT Celje. Posamezne ture bi vodili člani društva, vsako turo drug član, ki bi pot dodobra poznal in svoje izkušnje, ter znanje varno delil z ostalimi pohodniki. Vodniki ne bodo poklicni vodniki, ampak člani društva, ki imajo veliko znanja in izkušenj s pohodništvom in imajo za sabo veliko prehojenih kilometrov in osvojenih vrhov.

Kot primer navajam :« Izkušena planinka Anica Kremžar, vodila pot na Celjsko Grmado (navedli bomo datum). Vsi zainteresirani se dobimo ob 7. uri zjutraj pred gasilskih domom na Pečovniku. Kdor pride, pride… vsi ki imate radi naravo, gibanje na svežem zraku in voljo, da lahko naredimo nekaj zdravega in prijetnega za svojo telo in dušo – vabljeni «.

Za vodenje pohoda se lahko javi kdorkoli. Za začetek pa bo člane in članice, družinske člane, ter naše simpatizerje DMSBZT Celje vodila Anica Kremžar in občasno Jana Petelinšek.

Naša želja je, da pohodništvo zaživi. In če se to uresniči, se lahko kasneje po dogovoru organizirajo tudi težje ture in izleti, ki nam bodo izziv in vlivanje veselja do gora in osvajanje vrhov za naprej.

GOR IN DOL, KORAK ZA KORAKOM, POZABIMO NA VSE SKRBI IN STRES TER

NAREDIMO NEKAJ ZASE - TO VEDNO BOLJ POTREBUJEMO. TO JE CILJ NAŠEGA POČETJA.

Mogoče se na sestanku lahko o tem predlogu pogovorite.

Pohodniki bomo z veseljem spoznavali bližnje in oddaljene ture, se podajali v naravo in skrbeli za zdrav duh v zdravem telesu – zakaj nebi naših korakov združili in se učili drug od drugega. Slovenija je res majhna, a veliko lepih krajev in gora sameva.

Članica DMSBZT Celje, Jana Petelinšek, Celje, 22.10.2013

Predsednica DMSBZT, Tomica Kordiš